Blog

 1. 3 tips om programma's te verwijderen van je Mac

  Als je net een Mac gebruiker bent kan het soms moeilijk zijn om programma's die geïnstalleerd zijn op een veilige manier van de Mac te verwijderen. Om ruimte te besparen op de hardeschijf en het programma overzicht in Launchpad overzichtelijk te houden is het belangrijk om programma's die niet gebruikt worden te verwijderen. 3 simpele tips om programma's te verwijderen:

  1. Gebruik Launchpad voor het verwijderen van programma's

  Programma's die via de Appstore zijn geïnstalleerd kunnen via Launchpad verwijdert worden.

  1. Start Launchpad op de Mac. Launchpad open je door onderin je dock op het Launchpad icoon (icoon invoegen) te klikken of door op de F4 toets op de toetsenbord te drukken.
  2. Selecteer het programma dat je wil verwijderen
  3. Druk op het icoon tot deze begint de schudden.
  4. Druk op het kruisje om de app te verwijderen. (let op, deze is alleen zichtbaar als het programma via
  Lees meer »
 2. Mac traag ????? 3 tips om je Mac écht sneller te maken

  Een turbo voor je Mac! SSD staat voor Solid State Drive en is een digitaal opslagmedium dat geheugen gebruikt zoals Flash of SDRAM. Het grootste verschil tussen een SSD en traditionele harde schijf (HDD) is dat een SSD geen bewegende delen meer heeft. Hierdoor is een SSD vele malen sneller, stiller en minder storingsgevoelig dan een HDD. Het is met een SSD mogelijk om je MacBook of iMac tot 10 keer sneller te maken! Wij voeren regelmatig SSD upgrades uit, al vanaf €139!

  Lees meer »
 3. Opslagruimte bijna vol? 5 tips om je iPhone op te schonen!

  Misschien wel een van de irritantste dingen die er is, het moment waarop je een foto maakt en je iPhone de melding geeft: Opslagruimte bijna vol. ARRGGHH! Nu kan je er voor kiezen je iPhone uit het raam te gooien (raden wij af) en voor een nieuwe te gaan met meer geheugen. Maar er zijn meerdere manieren om dit te voorkomen. Wij geven 5 tips om je iPhone op te schonen!

  1. Stop met het opslaan van al je berichten! Ga naar instellingen -> berichten -> berichtgeschiedenis. Standaard staat dit ingesteld op Permanent, dit kan je veranderen in 30 dagen of 1 jaar! Daarna worden je berichten automatisch verwijderd (even toestemming geven bij de pop-up die automatisch verschijnt).
  2. Maak je browser cache/geschiedenis leeg. Wanneer je gebruikt maakt van Safari, slaat je i
  Lees meer »
 4. iPhone batterij snel leeg? 5 tips die écht werken! ⚡

  Eerder gaven we al tips om opslagruimte te besparen, maar ook de batterijduur kan tot enorme irritaties leiden! We kunnen je wel 50 tips geven, maar de schermhelderheid omlaag zetten en WiFi uitschakelen heb je vast zelf al bedacht.... Daarom geven wij 5 tips, die wat minder voor de hand liggend zijn maar goed helpen om je accuduur te verlengen! ⚡

  1. Pushmail Voor sommige , met name zakelijke gebruikers, is het belangrijk dat alle mails per direct worden door gepusht naar je iPhone. Je iPhone staat dan constant in verbinding met de mailserver, dit kost stroom. Bedenk dus of het voor jou echt nodig is om per direct mails te ontvangen. Bij instellingen kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld elk kwartier, half uur of uur mails op te halen wat veel batterij scheelt. Hoe? Instellingen
  Lees meer »