 Mac traag ????? 3 tips om je Mac écht sneller te maken ????????!  

  1. SSD upgrade

    Een turbo voor je Mac! SSD staat voor Solid State Drive en is een digitaal opslagmedium dat geheugen gebruikt zoals Flash of SDRAM. Het grootste verschil tussen een SSD en traditionele harde schijf (HDD) is dat een SSD geen bewegende delen meer heeft. Hierdoor is een SSD vele malen sneller, stiller en minder storingsgevoelig dan een HDD. Het is met een SSD mogelijk om je MacBook of iMac tot 10 keer sneller te maken! Wij voeren regelmatig SSD upgrades uit, al vanaf €139!
  2. RAM geheugen en activiteitenweergave

    Elke computer is uitgerust met een bepaald aantal GB aan ram geheugen, over het algemeen verkopen wij computers met MINIMAAL 4GB aan ram geheugen. Echter hebben wij ook computers met 8GB of zelfs 16GB RAM geheugen. Hoeveel RAM heb je nu eigenlijk nodig? Elk programma dat je open hebt staan, zoals bijvoorbeeld Mail of Internet, kost geheugen. Hoe meer programma's je open hebt staan hoe meer geheugen je verbruikt. Stel je hebt 4GB aan RAM geheugen maar je opent vaak (zware) programma's tegelijk, kan dat er voor zorgen dat die 4GB volledig gebruikt wordt, hierdoor wordt je computer traag. Door het RAM geheugen uit te breiden, blijft je computer snel en soepel draaien. Je kan zien hoeveel GB je verbruikt: Klik rechtsboven op het vergrootglas -> type in: activiteitenweergave en druk op enter -> klik bovenaan op het nieuwe venster dat opent op ''geheugen'' -> onderin kan je nu precies zien hoeveel geheugen in gebruik is en hoeveel er nog vrij is. Wanneer er nog minimaal 1GB aan geheugen vrij is, terwijl je al je programma's open hebt staan die je vaak gebruikt, zit je veilig en hoef je niet meer RAM geheugen te hebben. RAM Geheugen upgrades voeren wij met grote regelmaat uit, stuur ons gerust een berichtje bij twijfel of vragen over je RAM geheugen!
  3. Automatisch programma's die starten uitzetten

    Veel programma's ,die je bijvoorbeeld gedownload hebt van het internet, starten direct op nadat je jouw Mac opstart. Dit kost veel geheugen en kan er voor zorgen dat je Mac traag opstart. Tijd om hier iets aan te doen! Klik op het Appeltje linksboven -> klik op ''systeemvoorkeuren'' -> klik op ''gebruikers en groepen'' -> klik op jouw naam en klik vervolgens op het tabje bovenaan op ''inloggen'' -> hier zie je de programma's die automatisch starten staan. Wanneer je op het slotje links onder klikt -> en je wachtwoord invoert -> kan je op het programma (dat je niet meer wilt laten starten) staan en op '' - '' klikken. En klaar is kees! Let op: zorg er altijd voor dat je onbekende programma's niet zomaar verwijderd, Google dus bij twijfel altijd even de naam van een programma zodat je niet belangrijke systeembestanden verwijderd. Heb je verder nog vragen over het sneller maken van je Mac? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen graag en denken altijd mee.