Misschien wel een van de irritantste dingen die er is, het moment waarop je een foto maakt en je iPhone de melding geeft: Opslagruimte bijna vol. ARRGGHH! Nu kan je er voor kiezen je iPhone uit het raam te gooien (raden wij af) en voor een nieuwe te gaan met meer geheugen. Maar er zijn meerdere manieren om dit te voorkomen. Wij geven 5 tips om je iPhone op te schonen!

  1. Stop met het opslaan van al je berichten! Ga naar instellingen -> berichten -> berichtgeschiedenis. Standaard staat dit ingesteld op Permanent, dit kan je veranderen in 30 dagen of 1 jaar! Daarna worden je berichten automatisch verwijderd (even toestemming geven bij de pop-up die automatisch verschijnt).
  2. Maak je browser cache/geschiedenis leeg. Wanneer je gebruikt maakt van Safari, slaat je iPhone veel informatie op die je niet nodig hebt. Dit is eenvoudig op te schonen: Instellingen -> Safari -> scroll naar beneden en klik op Wis geschiedenis en websitedata
  3. Verwijder (oude) podcasts. Vaker dan je denkt heb je jaren geleden ooit een podcast ge-download en geluisterd en staat deze al jaren op je iPhone. Zeker de moeite waard dit even te checken en eventueel te verwijderen. Instellingen -> algemeen -> beheer opslagruimte -> Beheer opslagruimte -> podcasts -> daar kan je ze verwijderen.
  4. Leeg je ''offline leeslijst''. Leeg je wat?! Je offline leeslijst! Dat is simpelweg een lijst met bezochte webpagina's die worden opgeslagen, zodat je dit kan teruglezen wanneer je geen internet hebt. Aangezien je 95% van de tijd internet hebt, raden wij aan dit regelmatig te legen voor extra opslagruimte! Instellingen -> algemeen -> beheer opslagruimte -> Safari -> Offline leeslijst -> swipe naar links en klik op verwijder.
  5. Sla foto's niet dubbel op. Wanneer je HDR foto's maakt of regelmatig iets post op Instagram , merk je dat foto's vaak dubbel worden opgeslagen. Onnodig en kost alleen maar opslagruimte! Instellingen -> foto's en camera -> scroll naar beneden en zet ''Download en bewaar originelen'' uit. Voor Instagram: open de Instagram app -> Instellingen -> zet de optie ''bewaar originele foto'' uit.